..:: audio-music dot info ::..


Main Page    The Desert Island    Copyright Notice
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz


Bródy János: Kockázatok és mellékhatások

 A l b u m   D e t a i l s

Artist: Bródy János
Title: Kockázatok és mellékhatások
Released: 2001
Label: Private Music Records
Time: 43:58
Producer(s): Éry Balázs
Appears with: Illés, Fonográf
Category: Pop/Rock
Rating: *******... (7/10)
Media type: CD
Purchase date:  2003.11.11
Price in €: 7,72
Web address: brody.mediastorm.hu

 S o n g s ,   T r a c k s


[1] Kockázatok és mellékhatások (Bródy J.) - 3:45
[2] Jönnél te még hozzám (Bródy J.) - 3:32
[3] Mi van velem (Bródy J.) - 3:57
[4] Akit annyira vártunk (Bródy J.) - 3:59
[5] Ha szomorú az ember (Bródy J.) - 3:54
[6] Fogjuk fel lazán (Bródy J.) - 3:15
[7] Jön a vonat (Bródy J.) - 3:42
[8] Meg kéne kapaszkodni (Bródy J.) - 4:02
[9] Tudom, hogy itt élsz (Bródy J.) - 2:50
[10] Szabadnak születtél (Bródy J.) - 4:28
[11] Ne veszítsd el a fejed (Tolcsvay L./Bródy J.) - 4:36
[12] Hej, tulipán (Bródy J.) - 1:54

 A r t i s t s ,   P e r s o n n e l


BRÓDY JÁNOS - Ének, Akusztikus gitár

ÉRY BALÁZS - Billentyüs hangszerek, Zenei producer
KORMOS JÁNOS - Akusztikus és villany gitár
STUDINCZKY LÁSZLÓ ZSATYI - "Ré" basszusgitár
GYENGE LAJOS - dob, ütöhangszerek

KONCZ ZSUZSA - Énel [10]
TOLCSVAY LÁSZLÓ - Énel [11], Szájharmonika [8]
PÁL VERONIKA - Cselló [6],[12]
FENYÖ KATALIN - Hegedü [6]
SZABÓ ANDRÁS - Hegedü [10]

ROZGONYI PÉTER - Hangmérnök
MENTLER KRISZTINA - Menedzser
KASANY - Fotó
MAGYAR ZSUZSA - Grafika

 C o m m e n t s ,   N o t e s


Közelebb van a 60-hoz, mint az 50-hez az a háromgyermekes, családjától külön élo szövegíró, aki becenevét tekintve sose lesz több, mint 19. Bródy János súlyos betegségébol felgyógyulva ma egyre többet töpreng azon: túlélik-e ot a dalai? Egy Kossuth-díjas szerzorol van szó, akinek szövegeit negyventol fölfelé illik ismerni e hazában. Most egy fakó hangú, oldalán ma is vegyvédelmi táskával járó sovány férfit kellene maguk elé képzelni, aki egyre nagyobb levegot és lendületet vesz annak érdekében, hogy a világot megváltsa, de legalább megértesse magát benne. Szellemét tekintve-lehet, hogy ma is megfékezhetetlen-mustangnak érzi magát ez a szó átvitt értelmében több rendszert is átszolgáló ember. Szabadságvágyó, családfáját tekintve akár "Báró Úrnak" is szólítható gitárosról van szó, aki új lemezén - a "Kockázatok és mellékhatások" címun - arról dalol, hogy nem így képzelte. Önök egy többnapos, nem konfliktusmentes beszélgetéssor kompromisszumos eredményét tartják kezükben, akit azzal a gondolattal enged útjára egy hajdan nagyon lelkes Illés-rajongó, hogy nem lehet könnyu liberális gondolkodóként megöregedni.

PlayboyA magyar könnyûzenei élet egyik legmeghatározóbb alakja, nemzedékek kedvence, Bródy János közel 7 év hallgatás után készítette el új, önálló szólólemezét. A 12 dalt felvonultató Kockázatok és Mellékhatások a megszokott Bródy stílusban íródott, azonban a zenei megvalósítás terén újszerû megoldások is fellelhetõk. A Kossuth díjas elõadómûvész új lemeze a Private Moon Records gondozásában került az üzletekbe.

Utoljára 1994-ben jelentkeztél új dalokat tartalmazó önálló albummal. Az eltelt hét esztendõben felgyülemlett benyomások összessége az új lemez, vagy inkább az utóbbi idõk termésébõl tevõdött ki a "Kockázatok és Mellékhatások" címre elkeresztelt korong?
Inkább az utóbbi idõszakban születtek a dalok, bár van közöttük néhány, aminek alapgondolatát már évek óta hordozom magamban. Számomra a 21. század nem egészen úgy kezdõdött, ahogy azt elképzeltem, vagy ahogy szerettem volna. Az elmúlt évben néhány olyan benyomás ért, amely mélyen elgondolkodtatott és arra késztetett, hogy dalok formájába sûríthetõ tapasztalataimat megosszam mindazokkal, akik erre kíváncsiak.

A Kockázatok és Mellékhatások dalszövegeit figyelve a hallgatónak az lehet az érzése, hogy bár nem nevezed nevén benyomásaidat, mégis a sorok között olvasva ezek bárki számára behelyettesíthetõk.

A dalok akár szólhatnak alapvetõ emberi kapcsolatokról is, de ha ez kihat másokra is, már társadalmi hatásokról kell beszélnünk. Én megpróbáltam a mai kor sikerreceptjeivel és boldogságpiruláival kapcsolatban személyes véleményemet kifejezni. Az az érzésem ugyanis, hogy túl sokan tévednek el és miközben a legjobb megoldásokat keresik, nem figyelnek a kockázatokra és a mellékhatásokra.

Kifejezetten fiatal alkotógárdával, a jövõ zenészeivel készítetted el az új albumot. Hogyan kerültél velük kapcsolatba?

Nagy szerencsém, hogy megismerkedtem Éry Balázzsal, aki egyébként a zene kritikai részével is foglalkozik, mint publicista. Beszélgetéseink során kiderült, hogy kedvet érez az együttmûködésre. Kitûnõ csapatot - Kormos János (gitár), Studniczky László (basszusgitár), Gyenge Lajos (dob) - verbuvált maga köré, akik még arra is hajlandóak voltak, hogy kocsmai dalárdát képezzenek a kedvemért. Balázs egyébként nem csak a billentyûs hangszereket kezelte, hanem a lemez zenei produceri munkálatait is elvállata. Az album hangzása tehát teljes egészében neki és Rozgonyi Péternek köszönhetõ.

A Kockázatok és Mellékhatások két közremûködõje, Koncz Zsuzsa és Tolcsvay László. A "Ne veszítsd el a fejed" címû dal, már egy korábbi Koncz Zsuzsa lemezen is fellelhetõ. Mi adta az apropót, hogy új köntösben ismét felelevenítsétek a dalt, ráadásul a dal zeneszerzõjének, Tolcsvay Lászlónak a közremûködésével?

Ez a dal még mindig nagyon pontosan fejezi ki az utóbbi évekre jellemzõ közhangulatot, és az az érzésem, hogy sokan vesztik el a fejüket ebben az értékzavaros világban.

Koncz Zsuzsa a "Szabadnak születtél" címû dalban szerepel, miért pont ebben?

Igaz, Zsuzsa akár szerepelhetne más dalban, de úgy gondolom, hogy a "Szabadnak születtél" mondanivalója tökéletesen megfelel annak a szellemiségnek, amit Zsuzsa dalain keresztül évtizedek óta képvisel.

Tervezed-e az album élõ koncerten történõ bemutatását?

Természetesen vannak ilyen irányú terveim, bár az elõadások szervezése nem az én feladatom. A személyes találkozás élménye még mindig a legtöbbet jelenti nekem, akár egy szál gitárral, akár a komplett zenekarral.

Figyelve a kereskedelmi médiumok programját, nem szentelnek túl nagy teret az efféle igényes zenei produkcióknak. Miben bízol, hogyan jutnak el új dalaid a közönséghez?

Elsõsorban abban bízom, hogy régi, kitartó közönségem ugyanúgy fogadja az új nagylemezt, mint ahogy azt az elmúlt években tették. Nem tartom kizártnak, hogy a kereskedelmi rádiók mûsorában is feltûnik majd néhány dal, hiszen a felvételek minõsége lényegesen meghaladja az átlagot. És ezúton is szeretném megköszönni a gyógyszergyáraknak, hogy már jóval a lemez megjelenése elõtt széles körben felhívták a figyelmet a "Kockázatok és Mellékhatások" el nem hanyagolható jelentõségére.

PrivateMoon.com - 06Hét szûk esztendõ után vehetünk kezünkbe új Bródy-lemezt. Ez a tény, azt hiszem, önmagában is megdobogtatja mindenki szívét, aki szereti és érti Bródy János mûveit. Legalábbis kíváncsisággal, de inkább izgatott figyelemmel fordulhat Tini felé a "jelbeszédet" ismerõ régi közönség, aki megszokta, hogy a Bródy-dalok ritkán perdítenek táncra, de annál gyakrabban késztetnek dúdolásra és ujjdobolásra, ritkán derítenek széles jókedvre vagy fakasztanak könnyekre, de általában mosolyt csalnak az arcra vagy érzelmeket lopnak a szívbe, ritkán doppingolnak, de szinte mindig serkentenek. Ilyen dúdolhatók, ujjal eldobolhatók, mosolygó-érzelmesek, serkentõk a Kockázatok és mellékhatások helyenként ismerõs, helyenként új motívumokból építkezõ nótái is.

Amilyen tagadhatatlanul ötletes maga a cím, olyan eredeti a nóták többsége - még akkor is, ha ez az eredetiség néha nem jelent sokkal többet egy-egy jól elkapott zenei, szövegbeli, vagy hangulati ötletnél. Azt, hogy a dal mûfaja megengedi, sõt díjazza ezt a lezserséget, ékesen példázzák az olyan háromperces remekek, mint az Akit annyira vártunk vagy a Fogjuk fel lazán. Persze a Bródyval együtt muzsikáló fiatal zenészek teljesítménye nélkülözhetetlen az ötletek felöltözetéséhez, zenei mûsorrá fejlesztéséhez, ám a zenekar összehozása is tehetséget tükröz: azét a különcségében is közösségteremtõ emberét, aki egykoron évekig stablilizálta az Illés zenekart, késõbb összehozta a KITT Egyletet, és a pályán tartotta Koncz Zsuzsát.

Néhány szellemes ötlet megléte és a közösség öröme azoban aligha késztetette volna Bródy Jánost lemezkészítésre. A Kockázatok és mellékhatások vélhetõen legfontosabb dalai (a régebbrõl ismert Ne veszítsd el a fejed és Hej, tulipán, illetve az újak közül a címadó, az érzelmeket és gondolatokat ébresztõ Meg kéne kapaszkodni, valamint a minden szempontból kiemelkedõ, Koncz Zsuzsa énekével díszített Szabadnak születtél) nemes értékek melletti mai állásfoglalást tükröznek. Hogy ezek az értékek rászorulnak-e a Bródy-féle állásfoglalásra, talán vitatható, ám a mûvészi jog és szabadság az alkotó támogatásra vitathatatlan. Szeretném ugyanakkor remélni, hogy azok a kevésbé sarkos, ám helyenként a közéletieknél is fontosabbá váló, megható utalások, melyek szintén helyet kaptak a lemezen - még ha néhol csak egy-egy kicserélt verssor formájában is - ugyanúgy el fognak jutni a közönség szívéhez.

Porosz Péter - Fonográfia, 2001. november 18.
 

 L y r i c s


Kockázatok és mellékhatások

Láttam a rajongó arcokat, mikor beszélt a bölcs vezér
és mindenki elhitte, hogy boldog jövőt ígér
És nem volt sehol egy apró betűs figyelmeztető
hogy nem kell mindent bevenni, ami könnyen emészthető
 
Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető
csak remélni lehet, hogy nem tesz tönkre a receptre felírt jövő


És jöttek a magukba szédültek, kiket elragadott a hév
hogy az egyedül helyes gyógykezelést kötelezővé tegyék
De ők sem tudták föltalálni a boldogság pirulát
hiszen a szerelem ellen a házasság a legjobb orvosság

Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető
csak remélni lehet, hogy nem tesz tönkre a receptre felírt jövő
Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető
a csalódás a legtöbb esetben nem megelőzhető
 

Hát gondold meg, hogy mit veszel be, mert veszélyes is lehet
ha a régen lejárt szavatosságú gyógyszereket szeded
Ne hagyd, hogy téged is megtévesszen a kiglancolt imázs
ha rosszul választasz, nem segít majd az imádkozás
 
Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető
csak remélni lehet, hogy nem tesz tönkre a receptre felírt jövő
Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető
a csalódás a legtöbb esetben nem megelőzhető
 
Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető
csak remélni lehet, hogy nem tesz tönkre a receptre felírt jövő
Kockázatok és mellékhatások nélkül az élet nem élhető
hát ember küzdj és bízva bízzál, Lucifer legyőzhető


Jönnél te még hozzám

Tudom, hogy én vagyok a bűnös
az én hibám, hogy hittem neked
Látom, hogy rosszul választottam
és mégsem tudok élni nélküled
 
Most még hatalmad van felettem
még fogva tartod szívemet
még szeretném, ha velem volnál
de azt játszod, hogy nem kellek neked
 
Jönnél te még hozzám, édes
de akkor már túl késő lesz
megbánnod, hogy rosszul szerettél
 
Jönnél te még hozzám, édes
de akkor már túl késő lesz
hiába is térdelnél elém
már tőled nagyon távol leszek én

 
Most még azt képzeled rólam
az ujjad köré csavartál
de érzem, egyre jobban érzem
föl kéne szabadulnom már
 
     Jönnél te még hozzám, édes....
 
Most még e furcsa maszkabálban
győztesnek láthatod magad
de egyszer uralmadnak vége
hidd el, hogy közel már a nap
 
Jönnél te még hozzám, édes.....


Mi van velem ?

Én nem tudom, mi van velem
száraz a szám és nedves a kezem
Ha látom őt, vagy eszembe jut
az agyamból a vérem kifut
 
A gyomrom kavarog, és szédül a fejem
rám tör a pánik, és szúr a szívem
Rosszul vagyok, ha rá gondolok
és úgy érzem, hogy elájulok
 
Kerget a vágy és félek, hogy megöl
De hova bújhatnék el magam elől?
 
 
Én nem tudom, mi van velem
lehet, hogy megint támad a szerelem
Menekülnék, de nincsen hova
és mindennek csak ő az oka
 
Én nem akarom, hogy játsszon velem
és gyűlölöm, ha izzad a tenyerem
A torkom szorul, és a hangom remeg
olyan vagyok, mint aki nagyon beteg
 
Kerget a vágy és félek, hogy megöl
De hova bújhatnék el magam elől?
 
 
- - -    Jól jönne most egy ápoló
- - -    fiatal, formás és belevaló
- - -    vagy bevegyek valami nyugtatót?
- - -    lehet, hogy mégiscsak beteg vagyok?
 
 
Kerget a vágy és félek, hogy megöl
De hova bújhatnék el magam elől?


Akit annyira vártunk

Hát eljött hozzánk, akit annyira vártunk
Megtörtént mégis és itt van most nálunk
 
És elmondjuk százszor, de jó, hogy itt van
A szemünk is könnyes, a szívünk is dobban
 
És emlékezünk még, hogy az volt az álmunk
Hogy egyszer majd eljön és itt lesz majd nálunk
 
És teltek az évek és nem történt semmi
Csak teltek az évek és nem jött el senki
 
Pedig hívtuk, nagyon hívtuk, szinte könyörögtünk
De beszélni róla csak titokban mertünk
 
Hogy egyszer majd eljön, mint régen várt vendég
És nem lesz több bánat és elfojtott emlék
 
Hát eljött hozzánk, akit annyira vártunk
Hát eljött hozzánk és itt van most nálunk
 
Csak ülünk és nézünk, mert most már itt van
És nem is, mint vendég és nem is titokban
 
Mert hívtuk, nagyon hívtuk, szinte könyörögtünk
És a szívünk mélyén annyi mindent reméltünk
 
Hogy egyszer majd eljön és mikor itt lesz
Akkor majd minden, de minden csak jó lesz
 
Hát eljött hozzánk, csak ülünk és nézünk
Már nem sokat várunk és nem is remélünk
 
Hát eljött hozzánk és most már itt van

                   A szemünk se könnyes, a szívünk se dobban


Ha szomorú az ember

Ha szomorú az ember szíve
jólesik egy vidám dal
Akármilyen hazug, ostoba nóta
megteszi, ha vígasztal
 
Ha beborul az ég fölöttünk
s a barométer esőre áll
Jólesik azt hinni, hogy van olyan prímás
aki csak nekünk muzsikál
 
Én mondom
ilyen a világ és hülyék vagyunk
hogy becsapni mindig hagyjuk magunk
mert olyan jó, ha valaki hízeleg
 
Én mondom,
  rövid az élet, hosszú a sír
** mindenki, amennyit bír
csak meg ne ártson a túl sok élvezet
 
Ha szomorú az ember szíve
jólesik egy vidám dal
Akármilyen hazug, ostoba nóta
megteszi, ha vígasztal
 
- - - - - - - -
 
Én mondom
ilyen a világ és hülyék vagyunk
hogy becsapni mindig hagyjuk magunk
mert olyan jó, ha valaki hízeleg
 
Én mondom,
legyen ez a dal a közös dalunk
hogy eszünkbe vésse, milyenek vagyunk
és ne mondjuk azt, hogy minden csak egyre megy

Ha szomorú az ember szíve ...


Fogjuk fel lazán

Egy régi nyár éjszakán
a csillagok lenéztek rám
és üzent a Hold, hogy ami szép, az csak volt
hát fogjam fel inkább lazán
 
hogy volt egy illúzió
az életünk szép lesz és jó
és volt egy leány, aki várt még reám
a tengerpart túloldalán
holdfényes nyáréjszakán
 
Oly messzire elmentem érte
és boldogan öleltem át
Előttünk állt még az élet
és elhittem minden szavát
 
Magányos bús éjszakán
a csillagok lenéznek rám
és mesél a hold, hogy ami szép, az csak volt
hát fogjuk fel inkább lazán
a jelenkor ritkán vidám
 
 - - - - - - - - - - - - - - -
 
Oly messzire elmentem érte
és boldogan öleltem át
Előttünk állt még az élet
és elhittem minden szavát
 
Magányos bús éjszakán
a csillagok lenéznek rám
és mesél a hold, hogy ami szép, az csak volt
hát fogjuk fel inkább lazán
a jelenkor ritkán vidám


Jön a vonat

Ajjaj, jön a vonat
és nem az, amit vártunk
Ajjaj, jön a vonat
a peronon vigyázzunk
 
Ajjaj, jön a vonat
mi meg itt csak nézünk
Ajjaj, jön a vonat             
ideér és végünk
 
Ez a vonat rajtunk megy át
letagadni kár
Aki nem kerül alája
jól az se jár
 
Ajjaj, jön a vonat
mi meg itt csak állunk
Ajjaj, jön a vonat
valamit csináljunk
 - - -
Ez a vonat rajtunk megy át . . . .
 
Ajjaj, jön a vonat
mi meg itt csak állunk
Ajjaj, jön a vonat
valamit csináljunk      
 
Nem lenne baj, ha arról szólna énekünk
hogy könnyű szívvel utazgatunk
de veszélyes sínek mellett éljük életünk
s a menetrendben nem bízhatunk
 
Ajjaj, jön a vonat
 - - - - -  -
ne csak itten álljunk
valamit csináljunk
legalább kiabáljunk!


Meg kéne kapaszkodni

Valahogy fel kéne kapaszkodni
magasan fekvő területekre
Valahogy meg kéne akadályozni
hogy még mélyebbre süllyedjünk le
 
Reményeinkből és álmainkból
alig maradt ma már
Valahogy meg kéne kapaszkodni
hogy ne öntsön el az ár
 
Valahogy ki kéne jutni végre
a mélybe húzó ingoványból
Valahogy ki kéne szabadulni
a hazugságok hálójából
 
Valahogy feljebb kéne jutni
mindenkinek ma már
Valahogy meg kéne kapaszkodni
hogy ne öntsön el az ár
 
Évek telnek el
és válaszolni kell
Ha a gyerekeink majd megkérdezik
hogy mit építettünk fel
 
Évek telnek el
és be kell vallanunk
hogy szertefoszló emlékeinkbe
hiába kapaszkodunk
 
Valahogy meg kéne erősődni
hogy ellenálljon gátrendszerünk
Veszélyes vizeknek támadása
ne árthasson többé nekünk
 
Valahogy feljebb kéne jutni
mindenkinek ma már
Valahogy meg kéne akadályozni
hogy elsodorjon az ár


Tudom, hogy itt élsz

Tudom, hogy itt élsz valahol
érzem, hogy gondolsz néha rám
És valahogy úgy telt el a tegnap est
vártam, hogy küldjél egy SMS-t
 
Akármit mondhatnak rólad
tudom, hogy te vagy az a lány
akire már vagy húsz éve várok
és aki egyszer eljön hozzám talán
 
Múlnak az évek, s egyre jobban félek
hogy a sors nem köt össze veled
Lehet hogy egyszer már majdnem rád találtam
de valahogy mégis elkerültelek
 
Hisz nem tudok semmit se rólad
nem tudom, hogy szólítsalak
Hiába nyújtanám a kezem feléd
nem tudom, hol jársz, hogy merre vagy
 
Lehet, hogy nem messze tőlem
s lehet hogy kissé távolabb
de tegnap éjjel már azt álmodtam rólad
hogy küldtél egy Emailt  és megadtad a telefonszámodat
 
Múlnak az évek, s egyre jobban félek
hogy a sors nem köt össze veled
Lehet hogy egyszer már majdnem rád találtam
de valahogy mégis elkerültelek
 
Ha eljut hozzád ez a dal
ha egyszer végighallgatod
Írd meg, ha vársz, – de ha nem, azt is írd meg
mert akkor rólad többé nem álmodok


Szabadnak születtél

Itt születtél ezen a tájon, itt ringatott az édesanyád
Itt indultál el az útra, s itt jártad ki az iskolát
Itt élnek a barátaid és itt találtad meg szerelmedet
A nagyvilágon e kívül nincs máshol helyed
 
Itt fogadtad szívedbe az Írást és a Gondolatot
Itt eszméltél magadra, és itt volt mindig az otthonod
S most itt mondják neked elvakult sötét lelkű ostobák
Keress magadnak máshol hazát
 
Ne törődj vele, hogy mit mondanak
Az vagy, akinek tartod magad
Még akkor is, ha szembe fúj a szél
 
Ne törődj vele, hogy mit mondanak
Az vagy, akinek tartod magad
Ne feledd el, hogy szabadnak születtél
 
 
Ne hagyd, hogy lelked mérgezzék a hazug előítéletek
Ne hagyd, hogy korlátok közé szorítsák szabad szellemed
Ha Kölcsey és Vörösmarty nyelvén szól az éneked
A nagyvilágon e kívül nincs máshol helyed
 
Tudom, hogy nehéz elfeledni mindazt, amit nem lehet
De ne add fel a szíved mélyén élő szép reményeket
Kárpátok gyűrűjéből szállj fel szabad madár
Érted is szól a harang már
 
Ne törődj vele, hogy mit mondanak
Az vagy, akinek tartod magad
Még akkor is, ha szembe fúj a szél
 
Ne törődj vele, hogy mit mondanak
Az vagy, akinek tartod magad
Ne feledd el, hogy szabadnak születtél
 
Sose feledd, hogy szabadnak születtél


Ne veszítsd el a fejed

Ha úgy érzed, hogy a szabadságból neked nem jutott
csak a félelem, hogy a gyűlölködés nyílt utat kapott
és bizonytalanná vált és nem tudod már, hol a határ
ahol elszabadul az őrület és a józan ész megáll
 
Ne veszítsd el a fejed
és ne takard el a szemed
még akkor sem, ha nem találod most még a helyed
Ne veszítsd el a fejed
és ne takard el a szemed
Hidd el, hogy szükség van itt rád
 
Ha úgy érzed, hogy hiteltelen már minden mozdulat
és csak az önzést leplezi az álszent küldetéstudat
hisz a legfontosabb kérdésekre választ hiába vársz
és a hazugságok hálójából kiutat nem találsz
 
Ne veszítsd el a fejed ...
 
Ha úgy érzed, hogy a reményeinknek végleg bealkonyult
mer a jövőt igéző képzeletre rátelepült a múlt
és nem segít, aki elfedi, csak súlyosbítja a bajt
és a jószándékkal kövezett út is a szakadék felé tart
 
Ne veszítsd el a fejed ....


Hej, tulipán

Hej, tulipán, tulipán
Az életem nem vidám
Édes íze keserű
Ritka vendég a derű

Azt mondta az én anyám
Ez a hely az én hazám
Ide jöttem világra
Remélem, nem hiába

Tiszta szívem szomorú
Mért kell ez a háború
Mért nem élünk csendesen
Békében, szégyentelen

Csalhatatlan nem vagyok
Mondom, amit mondhatok
Nem vagyok se rossz, se jó
Országos városlakó

Itt van az én otthonom
Becsülettel dolgozom
Amit tudok, megteszem
Mégsem jó az életem

Hej, tulipán, tulipán
Ez a hely az én hazám
Ide jöttem világra
Remélem, nem hiába
 

 M P 3   S a m p l e s


Currently no Samples available!