..:: audio-music dot info ::..


Main Page    The Desert Island    Copyright Notice
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz


Tátrai Tibor

 B i o g r a p h y

Tátrai Tibor 1968-ban félnehézsúlyú ifjúsági ökölvívó bajnok volt. Radics Bélatól tanulhatott, eleinte pakoló volt a Tűzkerék mellett.

1969-ben a Kárpátia zenekart alapította meg, majd a Tűzkerék teljes jogú tagja lett, majd jött a Juventus és feloszlásáig a Syrius. Ezt követően szállt következett a Mini együttes, majd a már megváltozott felállású Syrius jött ismét.

Ezután szállt be Horváth Charlie bandájába az akkor népszerű Olympiaba. Ezután a Generál következett, 1979-es feloszlásukig zenélt velük.

1980-ban Frenreisz Károly kereste meg a Skorpió formációba, majd 1983-ban a Hobo Blues Band tagja lett. 1987 óta a Tátrai Band tagja, zenekarvezetője.

Különböző zenésztársaival hozta létre a Magyar Atom, Boom-Boom és a Latin nevet veselő produkciókat. 12-szer volt az év gitárosa, nős, felségével 1978-ban házasodott össze.

A Tátrai Band 1988-ban alakult budapesti együttes. Felvételeikre a magas szintű zenei előadásmód jellemző, melyhez nagymértékben járul hozzá a zenészek több évtizednyi szakmai tudása. 1996-ban Trilógia címmel egyszerre három albumukat jelentették meg.

www.allmusic.hu

Official Homepage: www.tatraitibor.hu
   

 A l b u m s


Solo Albums:


with Szűcs Antal Gábor:
Latin (Hugi-Boogie Produkció, 2002)
Latin Latin (Hugi-Boogie Produkció, 2002)

with Tátrai Band:
Illúziók nélkül (Magneoton, 1989)